Casa Regală a României a făcut o donație Armatei R.Moldova. Militarii au primit dezinfectante, măști, mănuși și viziere

  • 17 Aprilie 2020 13:52
Casa Regală a României a făcut o donație Armatei R.Moldova. Militarii au primit dezinfectante, măști, mănuși și viziere

Casa Regală a României a făcut o donație în valoare de 5000 de euro Armatei Republicii Moldova. Militarii moldoveni au primit dezinfectante, măști, mănuși și viziere. Echipamentele de protecție sunt distribuite de Spitalul Clinic Militar, a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, ministrul moldovean al apărării, Alexandru Pânzari.

„În această perioadă când toți trebuie să ne solidarizăm și să găsim soluții pentru a asigura militarilor protecție maximă, am primit o donație în sumă de 5000 de euro de la prietenii noștri din România prin ambasadorul Casei Regale a României, domnul Luc Francois.”

Ministrul Alexandru Pânzari a mai declarat că după decretarea stării de urgență, armata a cheltuit aproximativ 900 de mii de lei. 80 la sută din bani au fost destinați spitalelor militare.

În același timp, câteva sute de militari sunt implicați în prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Soldații patrulează în muncipiile Chișinău, Bălți și Cahul, și supraveghează intrările și ieșirile din localitățile plasate în carantină. Militarii transportă la serviciu peste 2500 de medici și au participat în această perioadă la amenajarea centrului de triere de la Moldexpo. Potrivit ministrului, până astăzi doar un militar s-ar fi infectat cu noul coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău