Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri va fi lansată la Salonul hunedorean al Cărții

  • 11 Octombrie 2018 17:35
Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri va fi lansată la Salonul hunedorean al Cărții

Peste 120 de edituri din țară și străinătate și-au anunțat prezența la ediția din acest an a Salonului hunedorean al cărții, manifestare culturală ce va avea loc în perioada 17-20 octombrie, la Deva, și care va prilejui lansarea unui volum de colecție dedicat Centenarului Marii Uniri.

Salonul este organizat de Biblioteca Județeană "Ovid Densușianu" Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în cele patru zile ale acestuia fiind programate lansări de carte și întâlniri ale scriitorilor cu cititorii.

"Ediția din acest an a Salonului se desfășoară sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, fapt pe care îl punem în evidență în special prin prezența la Deva a unor scriitori prestigioși, care își vor lansa cărți dedicate acestei mari sărbători a românilor. Subliniem în mod deosebit prezentarea impresionantului volum intitulat 'Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri', realizată de prof. Bogdan Bucur, o lucrare excepțională ce oferă o veritabilă cronică în imagini a pregătirii și înfăptuirii Marii Uniri", a declarat joi directorul bibliotecii județene, Sebastian Bara.

Pe lângă volumele consacrate Centenarului Marii Uniri, ce se vor lansa în prezența autorilor, cele 128 de edituri din toată țara prezente la Salon vor avea numeroase titluri pe teme legate de făurirea României Mari.

"Această ediție a Salonului va fi un bun prilej pentru edituri, pentru distribuitorii de carte și documente audio-video, pentru scriitori, librari și bibliotecari de a cunoaște un public tot mai exigent, dornic să fie bine informat, cu gusturi bine formate, interesat de tot ce este nou pe piața autohtonă de carte. Avem deja un public numeros, de toate vârstele și ocupațiile, o mare familie de iubitori ai cărții care așteaptă an de an cu bucurie și nerăbdare acest eveniment", a punctat directorul bibliotecii.

Salonul hunedorean al cărții se află la ediția a 19-a și va fi deschis zilnic între orele 10,00 și 20,00, intrarea fiind gratuită. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău