Carabinierii vor ajuta părinții și copiii să traverseze în siguranță străzile din Capitală

  • 22 Ianuarie 2019 11:17
Carabinierii vor ajuta părinții și copiii să traverseze în siguranță străzile din Capitală

Angajații Inspectoratului General de Carabinieri vor fi prezenți, începând de astăzi, 22 ianuarie, în preajma instituțiilor preșcolare și de învățământ pentru a ajuta copii și părinții să traverseze în siguranță cele mai periculoase intersecții și treceri pentru pietoni.

Potrivit unui comunicat al instituției, participanții la trafic sunt îndemnați să respecte regulile de circulație rutieră și să se conformeze indicațiilor polițiștilor și a reprezentanților Inspectoratului General de Carabinieri. De asemenea, Poliția recomandă șoferilor, în contextul în care sunt prevăzute ninsori pe întreg teritoriul R. Moldova, să aibă echipată mașina cu pneuri de iarnă, să verifice starea frânelor, să aibă autovehiculul dotat cu lanțuri antiderapante, lopată, racletă și sac cu nisip, să circule cu viteză redusă. 

„Pietonii să nu uite să traverseze strada la trecerile de pietoni, pentru că autovehiculele au nevoie de un spațiu mai mare de oprire pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau gheață, să se asigure temeinic înainte de a păși pe trecerea de pietoni, chiar dacă legislația rutieră vă conferă prioritate”, se mai arată în comunicat. 

Poliția mai atenționează șoferii să nu parcheze autoturismele pe marginea carosabilului, atât în capitală, cât și pe drumurile din țară, pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău