Logo
Prima pagină

Societate

Capsula Soiuz a aterizat de urgenţă în Kazahstan. Vladimir Putin va primi un raport complet despre aceasta

11 Octombrie 16:02

Un astronaut american şi un cosmonaut rus au fost forţaţi să abandoneze misiunea de zbor către Staţia Spaţială Internaţională (SSI) şi să efectueze o aterizare de urgenţă în deşertul din Kazahstan.


Capsula Soiuz a aterizat de urgenţă în Kazahstan. Vladimir Putin va primi un raport complet despre aceasta

Capsula Soiuz a aterizat de urgenţă în Kazahstan. Vladimir Putin va primi un raport complet despre aceasta


Vestea despre incident a fost făcută de un comentator de la NASA.

"La prima fază de separare a treptelor navetei a apărut o problemă la unul dintre motoarele auxiliare. Putem confirma în acest moment că echipa a început să coboare în modul balistic şi va efectua o aterizare precisă", subliniază oficiali NASA. 

Preşedintele rus Vladimir Putin va primi un raport complet despre aterizarea forţată a capsulei Soiuz, lansată joi într-o misiune spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale de la Kremlin, informează TASS.

"Desigur, preşedintele va primi toate informaţiile necesare. Slavă Domnului, astronauţii sunt în viaţă, potrivit informaţiilor pe care le primim, iar acesta este cel mai important lucru", a precizat Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă.

"Este bine că sistemele de securitate şi echipajul s-au comportat într-o manieră corespunzătoare", a adăugat oficialul rus.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin nu a precizat dacă directorul Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), Dmitri Rogozin, şi vicepremierul Iuri Borisov vor fi persoanele care vor prezenta acel raport complet în faţa preşedintelui Federaţiei Ruse.

"Este clar faptul că Rogozin este ocupat acum: trebuie să primească informaţiile şi să le analizeze", a mai spus Dmitri Peskov.

Capsula Soiuz MS-10 a efectuat o aterizare de urgenţă în apropierea oraşului Jezkazgan în centrul Kazahstanului din cauza unei defecţiuni la unul dintre propulsoare. Ea trebuia să transporte pe Staţia Spaţială Internaţională doi astronauţi - rusul Aleksei Ovcinin şi americanul Nick Hague.

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: