Capitala unei țări europene va avea un „primar de noapte”

  • 22 Ianuarie 2019 10:25
Capitala unei țări europene va avea un „primar de noapte”

Consiliul Municipal din Praga a aprobat componența unei noi comisii condusă de un ''primar de noapte'', cu misiunea de a gestiona problemele cu care se confruntă orașul după lăsarea întunericului, precum zgomotul provenind de la barurile și localurile din capitala Cehiei, informează agenția Xinhua.

Noul organism va fi condus de Jan Stern și va fi compus din reprezentanți ai districtului 1 din Praga în centrul istoric și ai poliției municipale.

Printre cele mai importante sarcini ale comisiei se numără rezolvarea plângerilor legate de zgomotul provenind de la baruri și restaurante, dar și promovarea unei vieți de noapte sigure și vibrante, care aduce beneficii atât întreprinzătorilor cât și praghezilor.

Jan Stern, cofondator și operator al unui centru cultural, este unul dintre inițiatorii ideii creării unei echipe însărcinate cu gestionarea problemelor nocturne ale capitalei.

Pentru îndeplinirea acestor sarcini, echipa va elabora o serie de măsuri pe termen scurt și lung, precizează Xinhua.

Primul pas va fi majorarea numărului de agenți de poliție prezenți în zonele cele mai afectate de probleme pe timpul nopții, în care locuitorii reclamă că nu se pot odihni.

Următorul pas va fi emiterea unei directive care va permite districtelor capitalei să stabilească ore de închidere ale localurilor în anumite zone.

Comisia se va angaja, de asemenea, în comunicarea sistematică cu reprezentanții cluburilor de noapte și organizatorii evenimentelor culturale importante în vederea consolidării autoreglementării, a precizat Consiliul Municipal. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău