Candidatul PL, Valeriu Munteanu, afirmă că ar putea fi exclus din cursa pentru Primăria Chișinău

  • 12 Mai 2018 12:14
Candidatul PL, Valeriu Munteanu, afirmă că ar putea fi exclus din cursa pentru Primăria Chișinău

Candidatul Partidului Liberal la fotoliul de primar al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, îi acuză pe președintele Partidului Democrat, Valdimir Plahotniuc și pe șeful statului, Igor Dodon, că ar pregăti eliminarea sa din cursa electorală pentru alegerile locale noi din 20 mai.

Într-o conferință de presă, Munteanu a menționat că printr-o decizie de judecată instanța l-a obligat să scoată toate panourile electorale în care s-ar regăsi „tricolorul”, culorile drapelului de stat al Republicii Moldova.

”În situația în care binomul Plahotniuc-Dodon a văzut clar că voi intra în turul doi, vor încerca să pună în aplicare scoaterea mea din cursa electorală săptămâna viitoare”, a spus Valeriu Munteanu în cadrul conferinței de presă.

Valeriu Munteanu a respins faptul că ar fi încălcat legea și că ar fi vorba despre o „reprezentare metaforică”. Mai mult el a menționat că va contesta decizia primei instanțe.

„Nu am folosit simbolul de stat al Republicii Moldova și nici cel al României. Este o formă de reprezentare metaforică a tricolorului. Mai mult, au fost folosite alte nuanțe cromatice decât cele prevăzute de legislație”, a spus Valeriu Munteanu.

De menționat că presupusa folosire de către Valeriu Munteanu a simbolurilor de stat în materialele sale electorale a fost contestată în instanță de Partidul Socialiștilor.

Vlad Plahotniuc și Igor Dodon (PD și PSRM) nu au comentat deocamdată acuzațiile candidatului Partidului Liberal la fotoliul de primar al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău