Canada | Justin Trudeau va candida pentru un nou mandat la parlamentarele din 2019

  • 20 August 2018 13:49
Canada | Justin Trudeau va candida pentru un nou mandat la parlamentarele din 2019

Premierul canadian, Justin Trudeau, va fi oficial candidat la propria succesiune cu prilejul următoarelor alegeri legislative din toamna lui 2019, a anunțat el duminică, potrivit AFP.

Justin Trudeau a fost învestit oficial duminică de Partidul Liberal, în cirscumscripția sa Papineau (centrul orașului Montreal), fief liberal al cărui deputat este din 2008. El a fost reales în 2011 și 2015.

În cursul unui discurs în fața membrilor partidului său la Montreal, unde participase la un marș al diversității, Justin Trudeau a reafirmat dorința sa de a practica o "politică pozitivă".

"Credința mea în politica pozitivă nu s-a schimbat", a explicat el. "Sunt profund convins că, în pofida polarizării la care asistăm în lume, a populismului, a politicii fricii și divizării, să rămâi pozitiv, să aduni oamenii, să cauți mijloacele de a insista asupra valorilor noastre comune dincolo de diferențele dintre noi reprezintă singurul mijloc de clădi o țară mai puternică, o lume mai puternică", a subliniat premierul canadian.

Liderul Partidului Liberal a promis printre altele să reducă diferența dintre sărăci și bogați și să ridice nivelul de trai al populațiilor autohtone.

La jumătatea lui iulie, Justin Trudeau a făcut o remaniere a cabinetului pentru a-i relansa în cursă pe liberali, urmați îndeaproape de opoziția conservatoare în sondaje, la aproximativ un an de viitoarele alegeri parlamentare, prevăzute în toamna lui 2019.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău