Campionatul Mondial de Fotbal | Naționala Argentinei, umilită de cea a Croației

  • 22 Iunie 2018 08:12
Campionatul Mondial de Fotbal | Naționala Argentinei, umilită de cea a Croației

Croația s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins Argentina cu 3-0 (0-0), în a doua etapă a grupelor, iar vicecampioana mondială este în pragul eliminării.

Potrivit digisport.ro, naționala lui Zlatko Dalic, care a făcut un meci perfect din toate punctele de vedere, s-a impus prin golurile marcate după pauză de Ante Rebic, Luka Modric și Ivan Rakitic. Presa argentiniană a caracterizat rezultatul ca fiind o "catastrofă națională".

În urma acestui rezultat, Argentina, dublă campioană mondială, are mai curând șanse teoretice de a merge mai departe. "Pumele" trebuie să aștepte o remiză sau o victorie a Nigeriei în fața Islandei, pentru a depinde de propriile rezultate în runda decisivă.

Croația a început foarte bine partida și a avut prima ocazie de gol în minutul 5, când Perisic a șutat la colțul lung, dar Caballero a respins cu un reflex uluitor.

Sud-americanii au avut puține șanse de a amenința poarta lui Subasic, cele mai mari șanse aparținându-le lui Acuna, a cărui centrare a căzut pe transversală, și Enzo perez, care a ratat incredibil cu poarta goală, după o eroare a lui Vida.

Replica europenilor a venit prin Mandzukic, care a trimis cu capul din 5 metri, pe lângă, la o centrare ideală a lui Vrsaljko, pentru ca Rebic să tragă peste din pozițe foarte bună, în prelungirile primei reprize.

După pauză, Aguero a irosit o situație bună de a deschide scorul, apoi Croația a marcat, în minutul 53, prin Rebic, care a speculat o gafă uriașă a lui Caballero.

Presiunea a fost și mai mare pentru argentinieni, care în primul meci au remizat cu debutanta Islanda (1-1), iar naționala albiceleste nu a reușit mare lucru nici mai departe, deși Jorge Sampaoli i-a trimis pe teren pe Higuain și Dybala.

În schimb, croații au încercat tot mai mult să profite de spațiile mari lăsate în apărare de sud-americani, iar soarta meciului a fost decisă de Modric, vedeta echipei Real Madrid, cu un șut de la 22 de metri, în minutul 80.

Rakitic a trimis în bară din lovitură liberă de la 25 metri, câteva minute mai târziu, și a anticipat al treilea gol, pe care tot el l-a înscris, în prelungirile partidei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău