Campionat Mondial, încredințat Rusiei, după sancțiunile în urma scandalului de dopaj din 2015

  • 16 Noiembrie 2018 09:28
Campionat Mondial, încredințat Rusiei, după sancțiunile în urma scandalului de dopaj din 2015

Rusia va organiza Campionatul Mondial de volei masculin din anul 2022, a anunțat Federația internațională de volei (FIVB), joi, 15 noiembrie, în cadrul congresului său mondial de la Cancun (Mexic), informează AFP.

Acest Mondial constitue primul eveniment sportiv major încredințat Rusiei după ce sportul din această țară a fost sancționat la nivel global, ca urmare a dopaj instituționalizat care a fost dezvăluit în 2015.

Rusia a putut organiza Cupa Mondială de fotbal în iunie-iulie 2018, însă această competiție îi fusese atribuită cu mult înainte de izbucnirea scandalului.

Acuzată de dopaj instituționalizat, între 2011 și 2015, în special cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (2014), Rusia a fost lovită de suspendarea agenției sale antidoping (RUSADA).

Comitetul Executiv al Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) a votat ridicarea suspendării, pe 20 septembrie. Această măsură. care a provocat o criză profundă în cadrul AMA, a constituit o etapă crucială pentru reintegrarea Rusiei în mișcarea sportivă internațională.

'Voleiul a crescut într-o manieră semnificativă în Rusia, în cursul ultimilor ani, datorită între altele succesului echipei naționale. La Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, Rusia a câștigat medalia de aur la volei. În 2018, Rusia a câștigat Liga Națiunilor și a acces în ultima săptămână a Campionatului Mondial din Bulgaria și Italia', a precizat FIVB.


sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău