BTA: Poliția de frontieră bulgară achiziționează o navă nouă de patrulare, pentru prima dată

  • 07 Iunie 2023 18:30
BTA: Poliția de frontieră bulgară achiziționează o navă nouă de patrulare, pentru prima dată

Poliția de Frontieră bulgară a achiziționat pentru flota sa o navă nouă de patrulare pentru a proteja granița maritimă națională și a participa la operațiunile comune ale Frontex, a declarat ministrul de interne Kalin Stoianov miercuri la Burgas, la Marea Neagră. El a participat la o ceremonie pentru arborarea drapelului și botezul vasului, Balcic, transmite Agerpres.

Ministrul a spus că evenimentul este important pentru Bulgaria și Europa, având în vedere responsabilitatea Bulgariei de a proteja frontiera externă terestră și maritimă a UE.

"Această responsabilitate necesită multe resurse și eforturi, resurse umane, echipamente sigure, un mecanism de partajare a informațiilor și cooperare. Nicio țară nu își poate asuma singură această sarcină grea. Paza frontierelor externe este o cauză comună. Prin urmare, mulțumesc Comisiei Europene pentru acordarea unui grant în cadrul Fondului de Securitate Internă", a adăugat ministrul. El a precizat că nava de patrulare Balcic va îndeplini o gamă largă de sarcini: de la combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere în apele teritoriale ale Bulgariei până la operațiuni de salvare pe mare.

Știre selectată de BTA pentru promovare și publicare de către AGERPRES, fără intervenție pe text, conform acordului de colaborare dintre agenții

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău