Brazilia trimite armata la granița cu Venezuela, unde au avut loc ciocniri între localnici și migranți

  • 20 August 2018 14:54
Brazilia trimite armata la granița cu Venezuela, unde au avut loc ciocniri între localnici și migranți

Guvernul brazilian a dispus duminică trimiterea de trupe la granița cu Venezuela după ciocniri între populația locală și migranți, episoade care se înmulțesc în regiune odată cu exodul venezuelenilor și nicaraguanilor care își părăsesc țara în criză, relatează Agerpres, care citează AFP.

După o reuniune ministerială de urgență condusă de președintele Michel Temer, duminică, la Brasilia, guvernul a hotărât să trimită în regiune 120 de membri ai Forței naționale.

Decizia a fost luată în urma violențelor care au avut loc în localitatea de frontieră Pacaraima (nord), unde jefuirea și uciderea unui comerciant, atribuite venezuelenilor, au provocat altercații.

Zeci de locuitori ai acestui oraș, pe străzile căruia trăiesc peste o mie de migranți, le-au distrus două tabere improvizate și le-au incendiat bunurile. Au fost trase focuri de armă, magazinele au rămas închise, iar străzile sunt pline de gunoaie.

Trei brazilieni au fost răniți, potrivit poliției militare. Nicio informație nu este disponibilă referitoare la numărul de victime de partea venezueleană.

Zeci de mii de venezueleni s-au refugiat în Brazilia în ultimii ani din cauza crizei politice, economice și sociale cu care se confruntă țara lor.

În primul semestru, aproximativ 56.740 de venezueleni au încercat să-și regularizeze situația în Brazilia pentru a obține drept de azil sau de sejur provizoriu.

„Circa 1.200 de migranți s-au întors în Venezuela" în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al grupului multidisciplinar brazilian (ONG, armată, organizații locale) care operează la granița cu Venezuela.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău