Benjamin Netanyahu, audiat, din nou, într-un dosar de corupție

  • 17 August 2018 13:04
Benjamin Netanyahu, audiat, din nou, într-un dosar de corupție

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost, din nou, audiat astăzi la Ierusalim de către poliție într-una din anchetele ce îl vizează pentru presupusă corupție, dosare care îi amenință guvernarea, transmite Agerpres.

El este cercetat în afacerea Bezeq cu privire la legăturile sale cu Shaul Elovitch, om de afaceri care controlează principalul grup de telecomunicații israelian, conform media israeliene.

Netanyahu a fost interogat de 12 ori ca suspect sau ca martor în dosarele deschise împotriva sa.

În cazul Bezeq, poliția investighează dacă cuplul Netanyahu a încercat să obțină o acoperire favorabilă din partea site-ului de informații Walla, proprietate a lui Elovitch, în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar putea să fi adus sute de milioane de dolari beneficii Bezeq, companie al cărei proprietar majoritar este Elovitch, conform presei.

Dosarul, deschis în 2017, a dat naștere unui scandal la 18 februarie 2018 punând în pericol mandatul premierului.

Benjamin Netanyahu a deținut până în 2017 portofoliul Comunicațiilor, în plus la funcția de prim-ministru.

În această anchetă, ca și în altele, el susține că nu are ce să-și reproșeze, denunțând o 'vânătoare de vrăjitoare' și își susține ferma sa intenție de a rămâne în funcție.

Într-un caz separat, soția sa Sara a fost inculpată la 21 iunie pentru presupusă 'fraudă' și 'abuz de încredere' în scandalul 'mâncării comandate' pentru care ar fi cheltuit aproximativ 100.000 de dolari din banii contribuabililor. Procesul său ar trebui să înceapă la 7 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău