John Bolton declară că Washingtonul renunță la tratatul nuclear bilateral Rusia, deoarece acesta nu se potrivește cu lumea modernă

  • 23 Octombrie 2018 15:45
John Bolton declară că Washingtonul renunță la tratatul nuclear bilateral Rusia, deoarece acesta nu se potrivește cu lumea modernă

Consilierul pe probleme de securitate națională al Statelor Unite, John Bolton, a transmis Rusiei că Washingtonul renunță la un tratat nuclear bilateral foarte important din timpul Războiului Rece, deoarece acesta nu se potrivește cu lumea modernă, transmite Serviciul mondial al BBC, citat de RADOR.

Anterior, președintele Trump a declarat că Statele Unite își vor spori arsenalul nuclear, până când Rusia și China "își revin". În declarațiile sale pentru BBC, Bolton a afirmat că tratatul vechi de treizeci de ani, care a eliminat rachetele nucleare din Europa, este învechit și l-a numit "un tratat bilateral din vremuri apuse".

"Tehnologia s-a schimbat", a afirmat Bolton, "și, la fel, realitatea geostrategică, iar ambele țări trebuie să se confrunte cu acest lucru". El a adăugat că Donald Trump și-a făcut foarte clară intenția de a se retrage din acord.

Bolton urmează să îi explice detaliile lui Vladimir Putin. Kremlinul încă avertizează împotriva anulării unui tratat important.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău