Autorul atacului de la Strasbourg nu făcea parte din nicio rețea, anunță ministrul de interne francez

  • 14 Decembrie 2018 11:21
Autorul atacului de la Strasbourg nu făcea parte din nicio rețea, anunță ministrul de interne francez

Individul care a comis marți atentatul asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg (estul Franței) și care a fost ucis joi noaptea de poliție în Neudorf, cartierul din Strasbourg unde se născuse, nu făcea parte din nicio rețea și nu a fost ajutat de complici atunci când a fugit de la locul atacului, potrivit primelor elemente ale anchetei, informează vineri EFE.

''Nimic nu indică faptul că făcea parte dintr-o rețea'', a explicat vineri ministrul de interne francez, Christophe Castaner, care într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 a adăugat că nu există indicii că bărbatul, identificat drept Cherif Chekatt, ar fi beneficiat în timpul fugii de ''protecție specială''.

Castaner a insistat asupra faptului că cei trei polițiști care au fost implicați într-un schimb de focuri cu Chekatt în cartierul Neudorf, împușcându-l mortal, nu s-au întâlnit cu el ''din întâmplare'', așa cum au sugerat unii, ci datorită ''muncii de pe teren'' pe care forțele de ordine au depus-o.

''De la bun început, ancheta s-a îndreptat către cartierul de origine'' și ''totul ne face să credem'' că Chekatt nu a mai ieșit de acolo după ce a comis atentatul asupra Târgului de Crăciun, amplasat în centrul Strasbourgului, a explicat ministrul francez. În urma atacului, trei oameni și-au pierdut viața și 13 au fost răniți.

Fără a da detalii, Castaner a menționat că autoritățile au primit o informație din Neudorf care a făcut ca poliția să desfășoare în acest cartier un dispozitiv care a inclus un elicopter și patrule precum cea care l-a reperat pe Chekatt joi seara, la ora locală 21:00 (20:00 GMT). Într-un prim moment, teroristul a deschis focul asupra polițiștilor, iar aceștia ''l-au ucis pentru a se apăra și pentru a se proteja''.

Castaner nu a dorit să comenteze revendicarea atacului lui Chekatt de către gruparea teroristă Stat Islamic, menționând doar că, deși această organizație este slăbită în Siria și Irak, Franța continuă să se afle sub amenințarea atentatelor.

În altă ordine de idei, agenția EFE menționează că ministrul de interne francez urmează să asiste vineri, la orele locale 11:00 (10:00 GMT) la redeschiderea Târgului de Crăciun din Strasbourg, închis imediat după atentatul de marți.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău