Autoritatea Națională Palestiniană și-a rechemat ambsadorii din patru țări UE

  • 16 Mai 2018 15:57
Autoritatea Națională Palestiniană și-a rechemat ambsadorii din patru țări UE

Autoritatea Națională Palestiniană (ANP) cu sediul la Ramallah, în Cisiordania ocupată, a anunțat miercuri că și-a rechemat ambasadorii pentru ''consultări'' din patru țări membre ale Uniunii Europene, state care și-au trimis reprezentanții la ceremonia organizată de Israel cu ocazia deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim, informează France Presse și dpa.

Cele patru țări sunt Austria, Ungaria, Republica Cehă și România, a indicat Ministerul de Externe al ANP, potrivit Agerpres.

Reprezentanți ai acestor țări au luat parte duminică la o ceremonie cu delegația americană la Ministerul de Externe israelian, în ajunul inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim. Astfel, potrivit dpa, cele patru state s-au distanțat de majoritatea statelor membre ale UE care au ales să nu-și trimită reprezentanții la această ceremonie israeliană.

UE a respins recunoașterea de către președintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului și decizia liderului de la Casa Albă de a transfera Ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim, o inițiativă ce a suscitat indignarea palestinienilor.

Palestinienii văd în acest demers o negare a revendicării lor asupra Ierusalimului de Est, pe care îl doresc capitală a statului la care aspiră.

Conducerea palestiniană a suspendat contactele cu oficialii americani după anunțul făcut de Donald Trump pe 6 decembrie privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău