Atacul de la Strasbourg | Șapte persoane, reținute

  • 14 Decembrie 2018 19:10
Atacul de la Strasbourg | Șapte persoane, reținute

Anchetatorii francezi încearcă să stabilească dacă autorul atacului armat de la Strasbourg, împușcat mortal de autorități la aproape 2 zile după incident, a fost ajutat de complici să se ascundă de autorități, a declarat procurorul Remy Heitz, precizând că 7 persoane au fost reținute în acest caz, potrivit Mediafax.

"Vrem să reconstruim ultimele 48 de ore pentru a descoperi dacă a primit sprijin", a declarat procurorul, care se ocupă de cazuri de terorism, potrivit agenției The Associated Press.

Trei persoane au decedat în urma atacului care a avut loc marți seară în apropierea Târgului de Crăciun din Strasbourg, iar o a patra victimă este în moarte cerebrală. Alte 12 persoane sunt rănite, dintre care una prezintă răni ce îi pun viața în pericol.

Șapte oameni, inclusiv patru membri ai familiei presupusului autor, au fost reținuți de autorități, a precizat oficialul francez.

Presupusul autor al atacului armat comis în orașul francez Strasbourg a fost împușcat mortal de poliție joi seară, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.
 
Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat mortal de poliție joi seară, în cursul unei operațiuni desfășurate în zona Lazaret din Strasbourg.

Autoritățile franceze suspectează că este vorba de un act terorist, iar atacul a fost revendicat de rețeaua teroristă Stat Islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău