Armenia | Alegeri legislative anticipate, în cadrul cărora premierul Nikol Pashinyan speră să-și asigure majoritatea în Parlement

  • 09 Decembrie 2018 13:29
Armenia | Alegeri legislative anticipate, în cadrul cărora premierul Nikol Pashinyan speră să-și asigure majoritatea în Parlement

Armenii votează duminică la urne în cadrul unor alegeri legislative anticipate dorite de către premierul Nikol Pashinyan (reformator), care speră să obțină majoritatea și să-și întărească astfel puterea, la câteva luni după sosirea sa la conducerea țării, datorită unei mișcări populare, relatează AFP.

Pashinyan (43 de ani), fost jurnalist, a ajuns la putere în mai, după ce a condus timp de mai multe luni manifestații masive împotriva guvernului din acea vreme, ce conducea țara de peste zece ani.

Dar Pashinyan nu deținea controlul în parlament, dominat în mod larg de Partidul Republican, al fostului președinte Serj Sargsyan, motiv pentru care el aspira la organizarea de alegeri legislative anticipate.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 4,00 GMT și se vor închide la 16,00 GMT. Primele rezultate vor fi publicate luni dimineața.

Nouă partide politice și două blocuri electorale se află în cursa pentru cele 101 mandate ale parlamentului armean.

Potrivit legislației armene, un partid are nevoie de obținerea a cel puțin 5% din voturile alegătorilor pentru a intra în parlament, în timp ce un bloc electoral trebuie să treacă de pragul de 7%, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău