Armata israeliană are încă un sistem antirachetă, după testarea reușită la o bază militară din centrul țării

  • 22 Ianuarie 2019 19:12
Armata israeliană are încă un sistem antirachetă, după testarea reușită la o bază militară din centrul țării

Începând de astăzi, 22 ianuarie, armata israeliană are încă un sistem antirachetă, după testarea reușită la o bază militară din centrul țării. Proiectul a fost dezvoltat de industria militară israeliană în colaborare cu Statele Unite și este considerat unul dintre cele mai performante din lume.

La o zi după amenințarea la adresa Israelului lansată de comandantul aviației iraniene, Ministerul israelian al Apărării și Agenția americană pentru apărarea antirachetă au testat cu succes sistemul Săgeata 3.

Testarea era planificată înainte și a fost executat de IAI - Industria Aerospațială Israeliană, în colaborare cu armata, la o bază militară din centrul țării. Odată lansată ținta, a fost detectată de radarul sistemului antirachetă Săgeata 3 și, la momentul optim, racheta interceptoare a fost lansată în direcția țintei care a fost distrusă. Săgeata 3 este un program în cooperare Israel - SUA și a fost girat de o divizie din Ministerul israelian al Apărării.

Testarea era planificată înaintea confruntării din Siria dintre Iran și Israel, care a ripostat asupra unor ținte militare iraniene din țara vecină. Săgeata 3 este din ultima generație și poate intercepta rachete balistice care se află încă în afara atmosferei. E considerat unul dinc ele mai bune sisteme de interceptare din lume datorită capacităților tehnologice revoluționare. Săgeata 3 poate intercepta și distruge rachete la o altitudine mare și mult mai departe de solul israelian.

sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău