Arena Chișinău nu este un proiect economic, potrivit experților

  • 14 Iulie 2018 10:10
Arena Chișinău nu este un proiect economic, potrivit experților

Proiectul care vizează construirea Arenei Chișinău nu este unul economic și nu va aduce profit, pentru că altfel el ar fi fost realizat cu mult timp înainte, de companii private, este de părere expertul în politici economice, Veaceslav Ioniță.

Într-o emisiune la TV8, el s-a întrebat, retoric, dacă Arena Chișinău, fiind nerentabilă, nu se va transforma în paragină, așa cum s-a întâmplat cu alte obiecte importante cum ar fi Circul din Chișinău.

„Eu vreau să văd un studiu de fezabilitate nu legat de cheltuirea banilor, dar referitor la recuperarea cheltuielilor. Vreau să văd un studiu de fezabilitate care o să demonstreze că Arena Chișinău va fi capabilă, din veniturile car e le va avea, să mențină cheltuielile curente”, spune expertul, citat de IPN.

În opinia sa, responsabilitatea financiară deplină pentru acest proiect cade pe umerii statului.

„Imaginați-vă că acesta este un credit pe care noi îl luăm pe minim10 ani și îl întoarcem cu o dobândă pe care noi acum n-o știm”, a subliniat Veaceslav Ioniță.

Ștefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici și Reforme, a precizat că în proiect este indicată drept condiție de participare la concurs capacitatea financiară a companiei private de a atrage cel puțin 50 de milioane de euro de la instituții bancare sau orice alte instituții financiare cu reputație. Reieșind din această condiție, Ștefan Gligor nu exclude că va fi nevoie de o nouă investigație referitor la faptul de unde vin banii investiți în Arena Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău