Aproximativ 20 de persoane date dispărute după tragedia de la Genova

  • 16 August 2018 17:45
Aproximativ 20 de persoane date dispărute după tragedia de la Genova

Între 10 și 20 de persoane sunt încă date dispărute după prăbușirea marți a unei porțiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de orașul italian Genova, a declarat joi Francesco Cozzi, șeful procuraturii genoveze, relatează Reuters.

Cozzi a declarat prin telefon pentru Reuters că aceasta este o ipoteză de lucru pe baza informațiilor furnizate de rudele celor dispăruți și a numărului de vehicule despre care se crede că s-ar fi aflat pe pod marți în momentul producerii accidentului.

Potrivit autorităților italiene, 38 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii tronsonului de autostradă.

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a cerut joi societății care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbușit marți să suspende unele taxe de trecere, relatează AFP.

"Dacă aș fi fost un șef al (societății) Autostrade per l'Italia, aș fi suspendat unele taxe, însă imediat după producerea tragediei", a spus Salvini după ce a vizitat răniții.

"Chiar în acest moment, ambulanțele plătesc taxe pe autostrăzi! Mă întreb unde au unii inima și creierul", a adăugat el în timp ce guvernul italian a început procedurile de reziliere a contractului de concesiune atribuit societății care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbușit la Genova.

"Mă aștept ca taxele de trecere să fie suspendate astăzi", a adăugat el. "Să arate cel puțin că dau un semn de bunăvoință. Societatea a încasat 3,5 miliarde de euro din taxe anul trecut. Având în vedere dezastrul pe care l-au provocat, cred că își pot permite câteva săptămâni fără taxe", a mai spus Matteo Salvini.

Sursa. AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău