APP reacționează | Cum a ajuns să se vândă Air Moldova pentru un preț atât de mic

  • 30 Iulie 2018 13:25
APP reacționează | Cum a ajuns să se vândă Air Moldova pentru un preț atât de mic

Prețul companiei Air Moldova, scoasă recent la privatizare a fost evaluat reieșind din diferența dintre valoarea companiei și datoriile acesteia, a declarat astăzi într-o conferință de presă directorul Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, ca reacție la un șir de comentarii ale experților că prețul de 48 de milioane de lei este unul prea mic. Totodată, el a declarat că această companie urma să fie scoasă la privatizare încă acum 10 ani, iar viitorul proprietar va fi obligat să facă investiții mari pentru a o menține și dezvolta.

„Cel care va procura va fi nevoit să-și ia asupra sa toate obligațiunile pe care le are Air Moldova, inclusiv toate datoriile. Au sarcina de a menține Air Moldova, brandul Air Moldova și angajații. Investițiile inițiale, potrivit condițiilor concursului comercial, trebuie să ajungă la aproximativ 60 de milioane de euro”, spune Vladimir Baldovici. 

Amintim că recent, Agenția a anunțat o nouă rundă de privatizări, în care intră pentru prima dată și compania Air Moldova, care deține 44% din cota de piață. Mai mulți politicieni și experți și-au manifestat îngrijorarea față de intenția statului de a privatiza această companie, menționând și prețul mic, dar și faptul că aceasta companie ar fi fost adusă intenționat în pragul falimentului pentru a fi privatizată la un preț mic.

În total, APP a scos la privatizare companii, societăți pe acțiuni și imobile ale statului în valoare de peste 1,57 miliarde de lei. Cele mai scumpe sunt acțiunile companiei „Barza Albă” de la Bălți, scoase la concurs la un preț total de aproximativ 330 de milioane de lei, dar și Fabrica de Sticlă din Chișinău – cu peste 230 de milioane.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău