Apel către mass-media să reflecte echidistant turul doi al alegerilor pentru Chișinău

  • 21 Mai 2018 17:25
Apel către mass-media să reflecte echidistant turul doi al alegerilor pentru Chișinău

Organizațiile neguvernamentale de media fac apel către instituțiile de presă să respecte normele legale și deontologice și să adopte un comportament corect pe durata campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor locale noi în municipiul Chișinău, transmite IPN.

Rapoartele de monitorizare a campaniei electorale pentru turul întâi relevă că o mare parte din instituțiile media au eșuat să asigure pluralismul de opinie, făcând partizanat în favoarea sau defavoarea unor concurenți electorali. ONG-urile menționează în apel că, potrivit prevederilor legale, radiodifuzorii și mijloacele de informare în masă scrise au obligația să ofere condiții egale, nediscriminatorii la acordarea timpilor de antenă sau a spațiului publicitar pentru publicitatea electorală.

De asemenea, conform Codului Audiovizualului, radiodifuzorii au obligația de a reflecta campaniile electorale în mod veridic, echilibrat și imparțial. În special, ambele coduri prevăd că mass-media nu trebuie să favorizeze anumiți concurenți electorali, în virtutea statutului social sau a funcțiilor pe care le dețin candidații.

ONG-urile îndeamnă reprezentanții mass-media să aibă o conduită decentă, să nu facă jocul politicienilor și să reflecte imparțial și obiectiv evenimentele.

Organizațiile semnatare sunt: Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul de Investigații Jurnalistice, Asociația Telejurnaliștilor Independenți și Centrul „Acces-info”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău