Anul Centenarului | „Primul român în cosmos”, la Chișinău

  • 26 Septembrie 2018 11:08
Anul Centenarului | „Primul român în cosmos”, la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Academia de Științe a Moldovei și Universitatea Tehnică a Moldovei organizează, în cadrul Programului CENTENAR o expoziție și două conferințe cu tema: „Primul român în cosmos”.  

Potrivit unui comunicat, expoziția de un inedit debordant pune la dispozitia publicului interesat în zilele de 26-28 septembrie, imagini, texte, ilustrații cu referire directă la evenimentele cruciale din viața și activitatea cosmonautului, aviatorului, inginerului  dar și diplomatului român.

„Zborul românului Dumitru Prunariu a însemnat pentru istoria aviației românești  o nouă și binemeritată realizare. Se împlinesc 37 de ani de la lansarea cu succes a misiunii Soiuz 40 din cadrul programului spațial Intercosmos când pentru 7 zile, 20 de ore și 42 de minute inginerul aeronautic Dumitru Prunariu avea să fie cetățean al spațiului cosmic”, susțin organizatorii. 

Programul evenimentelor:

  • 27 septembrie, ora 15.00, în holul mare al AȘM – inaugurarea expoziției „Dumitru Prunaru - Primul român în cosmos”.
  • 27 septembrie, ora 15.30, Sala Mică a AȘM – conferința „Demersuri romanesti in istoria aviatiei si astronauticii” susținută de E.S. Dumitru Prunariu
  • 28 septembrie, ora 09.30, centrul TEKWILL al Universitatea Tehnică a Moldovei – conferință „Importanța și consecințele știintifice și de dezvoltare a cuceririi spațiului cosmic” susținută de E.S. Dumitru Prunariu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău