Antrenorul lotului național de judo spune că are surprize pentru Campionatul Mondial de la Baku, Azerbaidjan

  • 18 Septembrie 2018 15:40
Antrenorul lotului național de judo spune că are surprize pentru Campionatul Mondial de la Baku, Azerbaidjan

Echipa națională de judo masculin a plecat astăzi la Campionatul Mondial, care se va desfășura la Baku (Azerbaidjan), transmite MOLDPRES.

Din lotul însoțit de secretarul general al federației naționale de profil, Valeriu Duminică fac parte șase sportivi. ”Ar fi frumos să revenim acasă cu o medalie. Șansele cele mai mari, în acest sens, le legăm de evoluțiile lui Denis Vieru (66 kg) și Dorin Goțonoagă (81 kg). Evoluarea lor va depinde, într-o anumită măsură, și de tragerea la  sorți. Sperăm să fie favorabilă”, a declarat în ajunul deplasării, în cadrul unei conferințe de presă, oficialul.

Echipa s-a pregătit înainte de deplasarea la campionat sub îndrumarea antrenorului Veaceslav Bacal timp de aproximativ două săptămâni la baza sportivă de la Cocieri (Dubăsari). ”Ne-am pregătit acolo în mod special și pentru eventualele meciuri cu anumiți sportivi, lideri mondiali. Avem pentru aceștia și unele surprize”, a declarat oficialul pentru agenție.

Denis Vieru este campion european Under-21, iar Dorin Goțonoagă este campion european Under-23. Anul curent ei au devenit premianți la turneele internaționale de la Antalya, Budapesta, Praga și Belgrad.

Campionatul Mondial se va desfășura la Baku (Azerbaidjan) în perioada 20-27 septembrie.

Trei judocani moldoveni au cucerit până în prezent medalii la Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău