Andrian Candu | Organizațiile internaționale care au criticat reforma fiscală s-au grăbit și nu au înțeles esența acestor prevederi

  • 01 August 2018 11:54
Andrian Candu | Organizațiile internaționale care au criticat reforma fiscală s-au grăbit și nu au înțeles esența acestor prevederi

Organizațiile și misiunile internaționale care au criticat pachetul de legi legat de reforma fiscală și legalizarea capitalului s-au grăbit și nu au înțeles esența acestor prevederi, consideră președintele Parlamentului Andrian Candu. El a făcut aceste declarații astăzi, în cadrul unei conferințe de presă în care a făcut bilanțul sesiunii de primăvară a Legislativului.

În alt context, el a precizat că următoarea sesiune parlamentară, care va fi și ultima a actualei legislaturi, va începe la 3 septembrie și va dura până la sfârșitul lunii noiembrie, atunci când expiră mandatul actualului Parlament. În această perioadă deputații urmează să voteze mai multe legi importante, inclusiv bugetul pentru anul viitor. 

De asemenea, Andrian Candu a declarat că sunt purtate în continuare negocieri cu fracțiunile parlamentare pentru a găsi voturile necesare pentru modificarea Constituției, astfel încât să se reușească introducerea în Legea Supremă a prevederilor ce țin de vectorul european al Republicii Moldova. 

Amintim că mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie, dar acesta va funcționa până la alegerea următorului Legislativ. Data scrutinului a fost anunțată pentru 24 februarie 2019. După 30 noiembrie actualul Parlament nu va putea modifica Constituția și nu va putea adopta, modifica sau abroga legi organice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău