Andrian Candu | Construcția gazoductului Iași-Chișinău pe tronsonul Ungheni-Chișinău va începe în această lună

  • 08 August 2018 08:18
Andrian Candu | Construcția gazoductului Iași-Chișinău pe tronsonul Ungheni-Chișinău va începe în această lună

Construcția gazoductului Iași-Chișinău pe tronsonul Ungheni-Chișinău va începe în luna curentă, mai aproape de Ziua Independenței. Despre aceasta a comunicat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui Candu, un alt proiect ce vizează interconexiunea electrică a R.Moldova cu UE, inclusiv cu România, este pregătit pentru implementare. În acest sens a fost luat un împrumut și au fost obținute mai multe granturi de la finanțatori. Ar fi vorba de mai mult de 250 de milioane de euro, a declarat Andrian Candu.

Totodată, șeful Legislativului a menționat că Republica Moldova este foarte aproape de îndeplinirea condițiilor și pentru a doua tranșă de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene. Autoritățile urmează să invite o misiune de evaluare de la Bruxelles care ar urma să monitorizeze gradul de implementare a reformelor, iar ulterior să decidă alocarea sau nu a celei de-a doua tranșe, a declarat Andrian Candu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău