Andrei Năstase face apel la instituțiile internaționale să nu admită aplicarea legii amnistiei fiscale

  • 30 Iulie 2018 13:39
Andrei Năstase face apel la instituțiile internaționale să nu admită aplicarea legii amnistiei fiscale

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut apel la instituțiile internaționale, acreditate în R. Moldova, să se sesizeze în cazul ”multiplelor încălcări și fraude care au loc în R. Moldova cu sprijinul Guvernării și a instanțelor judecătorești supuse”.

În cadrul unei conferințe de presă el a dat citire unei scrisori pe care ar urma să o expedieze la ambasada SUA la Chișinău și cele ale UE în R Moldova, în care amintește despre ”furtul miliardului, principalii actori și beneficiari ai banilor fruați din sistemul bancar național, despre miliarde de dolari extrași din băncile din Federația Rusă și spălate cu ajutorul instanțelor judecătorești moldovenești, despre invalidarea alegerilor locale din 3 iunie, dar și despre legea amnistiei fiscale adoptate recent de Parlamentul de la Chișinău, și care înseamnă legalizarea banilor obținuți în mod fraudulos”.

„Am decis, în calitatea mea de primar ales al Capitalei, să sesizez oficial mai multe organizații internaționale pentru a lansa o anchetă internațională pentru identificarea valorilor financiare sustrase din visteria țării. De asemenea, solicit prin prezenta sesizare anchetarea internațională a spălării a circa 30 de miliarde de dolari americani ai mafiei rusești prin intermediul instanțelor judecătorești din R. Moldova ”

Andrei Nastase a făcut apel la instituțiile internaționale să nu admită aplicarea legii amnistiei fiscale în R.Moldova și să accelereze anchetele privind furtul miliardului solicitând blocarea conturilor în care acești bani au ajuns, personalizarea sancțiunilor pentru fiecare dintre cei implicați în această înfracțiune.

La finalul conferinței, Andrei Năstase a amintit de protestul din Piața Marii Adunări Naționale care va fi organizat de Mișcarea de rezistență ACUM la 26 august a.c.

Săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat un pachet de legi care se referă la amnistia fiscală, legalizarea veniturilor obținute ilicit și modificarea pragului de impozitare a persoanelor fizice. Proiectele și modul rapid în care au fost prezentate și votate au provocat criticile celor patru partide parlamentare de opoziție care, în semn de protest, au părăsit ședința Legislativului.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău