Andrei Năstase cere Curții de Conturi să efectueze urgent un audit la Primăria Orhei, condusă de Ilan Șor

  • 10 August 2018 14:49
Andrei Năstase cere Curții de Conturi să efectueze urgent un audit la Primăria Orhei, condusă de Ilan Șor

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, cere Curții de Conturi să desfășoare un audit la primăria orașului Orhei, condusă de liderul Partidului Șor, omul de afaceri Ilan Șor. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de Facebook.

„Cer Curții de Conturi să organizeze în regim de urgență un audit complet la primăria Orhei pentru a verifica proporțiile găurii negre în care a fost aruncată această instituție de către Șor și acoliții săi, care au contractat credite enorme și pe care orheienii vor trebui să le restituie asemeni miliardelor furate", a menționat Năstase.

El a rugat parlamentarii din opoziția antioligarhică să formuleze un demers oficial în acest sens către Curtea de Conturi pentru a iniția controlul.

Năstase a menționat că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, "îl folosește acum pe Ilan Șor pentru a dezbina societatea". Drept exemplu el a adus faptul că Șor și susținătorii lui afirmă că Maia Sandu și Andrei Năstase doresc închiderea magazinelor sociale.

"Este un subiect pe care nu l-am abordat niciodată decât din perspectiva apărării drepturilor consumatorilor și a lipsei unui control riguros din partea statului în beneficiul oamenilor și societății, pe toate dimensiunile posibile: administrativă, medicală, sanitară, epidemiologică, ecologică, a securității alimentare. Ținând cont și de ultimele investigații de presă, Curtea de Conturi trebuie să organizeze un audit complet la primăria Orhei", a menționat Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău