Alocații pentru persoanele și familiile nevoiașe

  • 18 Iulie 2018 16:59
Alocații pentru persoanele și familiile nevoiașe

Guvernul vrea să le ofere persoanelor și familiilor nevoiașe alocații pentru ”depășirea dificultăților cu care se confruntă” și alocă 14 milioane de lei pentru acest an.

O persoană ar urma să beneficieze de o alocație în valoare de 6000 de lei ce va fi acordată printr-o singură plată sau prin plăți lunare, dar pentru o perioadă nu mai mare de 6 luni.

Banii vor fi oferiți prin intermediul unui nou serviciu social de suport monetar adresat familiilor sau persoanelor defavorizate, care va fi implementat din 1 iulie 2018.

Serviciul de suport monetar va fi instituit în cadrul structurilor teritoriale de asistență socială, iar de selecția beneficiarilor, precum și de stabilirea mărimii ajutorului financiar va fi responsabilă Comisia pentru protecția persoanelor aflate în dificultate. Potențialii beneficiari vor fi identificați de către asistentul medical, reprezentanții autorităților publice și ONG-urilor sau la solicitarea directă a persoanei defavorizate, potrivit unui proiect adoptat astăzi de Executiv.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău