Alocație nominală pentru participanții la misiunile internaționale

  • 11 Iulie 2018 18:30
Alocație nominală pentru participanții la misiunile internaționale

Participanții la misiuni și operațiuni internaționale, decorați cu „Crucea Misiunilor Internaționale”, vor beneficia de alocație nominală pentru merite deosebite față de stat.

Guvernul a dat aviz pozitiv la proiectul de lege privind modificarea și completare în  acest sens a Legii cu privire la veterani, transmite IPN.

În cadrul misiunilor/operațiilor internaționale participă  anual circa 100 de cetățeni ai Republicii Moldova (16 militari în misiuni internaționale sub egida ONU, 80-82 militari în misiunea KFOR (Kosovo), 1-2 persoane în alte misiuni). Ministerul Apărării mai precizează că, potrivit Legii cu privire la veterani, persoanele decorate cu distincții de stat de tip „cruce” urmează să beneficieze de dreptul la alocație nominală doar în cazul în care le va fi stabilită pensia în conformitate cu legislația în vigoare.

Începând cu anul 1997, în cadrul misiunilor și operațiilor internaționale au participat circa 600 de militari. Dintre aceștia, s-au eliberat din serviciul militar cu dreptul la pensie 120 persoane, aproximativ jumătate din ele fiind decorate cu diferite distincții de stat. Anual, se eliberează din serviciul militar prin contract, cu dreptul de a primi pensie, aproximativ 20 de militari, care au participat la misiuni sau operații internaționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău