Alimente ce nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă de primăvară

  • 16 Aprilie 2018 22:46
Alimente ce nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă de primăvară

Produsele de sezon sunt o resursă de vitamine, minerale și alți nutrienți, care întăresc imunitatea și au un efect benefic asupra sănătății.

Broccoli este una dintre cele mai utile legume pentru dieta de primăvară. Acesta conține un număr mare de vitamine din grupa B, calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, celuloză. Broccoli este, de asemenea, bogat în clorofilă, care este sintetizată în plante de energia solară. Consumul regulat al acestei legume îmbunătățește activitatea tractului gastro-intestinal, crește starea de spirit, energizează și curăță toxinele.

Sparanghelul este o altă legume care nu trebuie să lipsească din dieta de primăvară, fiind o sursă valoroasă de vitamine B, K, C, acid folic. Acestea au un efect benefic asupra sistemului digestiv și nervos.

Avocado este cel mai hrănitor fruct, care este bogat în vitamine, minerale și substanțe nutritive. De asemenea, conține acizi grași omega-3. Introducerea acestui fruct în alimentația regulată îmbunătățește digestia, are efecte favorabile asupra inimii și vaselor de sânge, activează activitatea mentală. 

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău