Alegeri Chișinău | Promo-LEX sesizează încălcări: publicitate electorală și persoane neautorizate în secțiile de votare, morți în liste

  • 03 Iunie 2018 10:19
Alegeri Chișinău | Promo-LEX sesizează încălcări: publicitate electorală și persoane neautorizate în secțiile de votare, morți în liste

Observatorii Promo LEX au sesizat primele încălcări în cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegereile înainte de termen ale primarului de Chișinău. În două dintre secțiile de votare sunt încă panouri cu publicitate electorală, iar în unele liste electorale au fost incluse persoane decedate.

Totodată, observatorii au sesizat și prezența unor persoane neautorizate într-o secție de votare.

Directorul de programe al Promo LEX, Pavel Postică:

„Simpatizanții unui partid politic încearcă cumva să acosteze alegătorii(...) Două persoane se apropiau de alegători, formulau anumite întrebări, la solicitarea funcționarilor electorali de a părăsi secția de votare, reacționau cumva mai agresiv, dar până la urmă se conformau pentru intervale foarte scurte de timp pentru a reveni în secție. Apoi au fost schimbați de alți doi reprezentanți de partid”.

Observatorii Promo LEX au mai sesizat faptul că patru urne de vot nu au fost sigilate corespunzător.

Iar într-o secție de vot din sectorul Râșcani al Capitalei, în ziua alegerilor, o persoană, care s-a prezentat ca asistent social a adus 12 cereri pentru votare la domiciliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău