Agenția militară din China, sancționată de SUA pentru că a achiziționat arme rusești

  • 21 Septembrie 2018 10:03
Agenția militară din China, sancționată de SUA pentru că a achiziționat arme rusești

O agenție militară chineză și directorul acesteia se confruntă cu sancțiuni din partea Statelor Unite din cauza achiziționării de arme rusești, a anunțat joi Departamentul de Stat, relatează The Associated Press, potrivit Mediafax.

Departamentul de Dezvoltare a Echipamentelor din China și directorul Li Shangfu au efectuat o "tranzacție semnificativă" care implică achiziționarea de aeronave de luptă rusești și rachete sol-aer, a anunțat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-o declarație scrisă.

Achiziția a încălcat o lege din 2017 care intenționa să pedepsească guvernul președintelui Vladimir Putin pentru intervenția în alegerile din SUA și alte activități. Oricine se angajează cu antreprenorii ruși în domeniul apărării sau cu persoanele asociate cu acestea poate face față unor sancțiuni economice care includ interdicția de a intra în SUA sau de a efectua tranzacții cu sistemul financiar american în conformitate cu Actul de Contravenție al Americii împotriva Sancțiunilor.

În cadrul anunțului de joi, SUA a adăugat, de asemenea, 33 de nume la o listă de persoane care ar putea atrage sancțiuni pentru legăturile lor cu armata rusă. Unii dintre cei adăugați recent au fost acuzați în legătură cu investigația specială a avocatului Robert Mueller privind interferențele rusești în alegerile din 2016, potrivit oficialilor administrației care au informat reporterii cu privire la decizie, cu condiția să nu fie identificați după nume.

SURSA: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău