Serghei Lavrov | Moscova va ignora ultimatumul dat de Marea Britanie în cazul otrăvirii lui Skripal

  • 13 Martie 2018 14:51
Serghei Lavrov | Moscova va ignora ultimatumul dat de Marea Britanie în cazul otrăvirii lui Skripal

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va ignora ultimatumul dat de Marea Britanie, de a explica, până marți la miezul nopții, cum a fost posibilă atacarea unui fost spion rus în Anglia cu o neurotoxină care se producea în epoca sovietică.

Londra a afirmat că o toxină rusească, numită Novichok, a provocat îmbolnăvirea gravă a fostului spion Serghei Skripal și a fiicei acestuia, iar din aceeași cauză, un ofițer de poliție este în stare gravă, dar stabilă.

Lavrov a subliniat că Moscova este gata să coopereze, însă Marea Britanie nu a permis experților ruși să examineze substanța chimică în cauză. „Rusia nu este vinovată. Rusia este gata să coopereze în conformitate cu convenția Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice, dacă Marea Britanie va accepta să își îndeplinească obligațiile legale internaționale, în acord cu acest document", a spus Lavrov.

Rusia l-a convocat pe ambasadorul britanic la Moscova.

Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, care a supravegheat distrugerea rezervelor Rusiei, a calificat drept 1extrem de îngrijorător" atacul asupra lui Skripal.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău