A treia demisie în guvernul britanic după acordul privind Brexit

  • 15 Noiembrie 2018 13:13
A treia demisie în guvernul britanic după acordul privind Brexit Leadership Newspaper

Un al treilea oficial a demisionat joi din guvernul premierului britanic Theresa May după aprobarea acordului cu UE privind Brexit, informează dpa, AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Esther McVey, ministrul muncii și pensiilor, și-a anunțat demisia într-o scrisoare adresată șefei guvernului în care afirmă că acest acord "nu onorează rezultatul referendumului" (din 2016 la care o majoritate a britanicilor s-au pronunțat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană).

Mai devreme joi, ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab și-a dat demisia, afirmând că planul Theresei May cu privire la Brexit amenință integritatea Marii Britanii.

Secretarul de stat britanic pentru Irlanda de Nord, Shailesh Vara, care la referendumul din iunie 2016 a susținut rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, a fost primul membru al guvernului britanic care a demisionat după ce premierul May a obținut, miercuri, sprijinul executivului de la Londra pentru acordul de retragere ce prevede termenii ieșirii țării din UE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău