A fost aprobată modificarea unei hotărâri de Guvern, ce prevede îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de funcționare a căminelor studențești

  • 15 Noiembrie 2018 11:52
A fost aprobată modificarea unei hotărâri de Guvern, ce prevede îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de funcționare a căminelor studențești

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cabinetul de miniștri a aprobat modificarea unei hotărâri de Guvern privind aprobarea Regulamentului – cadru ce se referă la funcționarea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat. Acest document prevede îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de funcționare a căminelor sudențești, se arată într-un comunicat al MECC.

Conform sursei citate, căminele urmează să fie dotate suplimentar cu calculatoare conectate gratuit la internet, prin wireless; minim 2 mașini de spălat și minim o mașină de uscat hainele, în corespundere cu necesitățile locatarilor căminului; cu baie cu apă caldă și sală de sport.

Documentul mai prevede ca comisiile de cazare constituite în instituțiile de învățământ să mediatizeze, obligatoriu, inclusiv pe web site-ul instituției, cu cel târziu trei săptămâni până la finele lunii mai: a) numărul de locuri de cazare pentru fiecare cămin, în parte, din numărul total de locuri de cazare din acestea; b) criteriile aplicate la repartizarea acestora; c) alte condiții ale procedurii de cazare.

Totodată, organele de administrare a căminelor vor fi obligate să asigure condițiile necesare de acces și de trai pentru persoanele cu dizabilități.

O altă prevedere importantă presupune ca accesul în căminele instituțiilor de învățământ superior să fi asigurat permanent.

De asemenea, se exclude obligativitatea deconectării luminii după ora 24:00 în alte încăperi decât cele de uz comun, cât și prohibiția utilizării obiectelor suplimentare de iluminare și încălzire de către locatarii cazați în cămine.

Sursa: Site-ul MECC

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău