87 de judecători au semnat o cerere prin care solicită demisia in corpore a membrilor CSM (Bizlaw.md)

  • 13 Septembrie 2019 18:12
87 de judecători au semnat o cerere prin care solicită demisia in corpore a membrilor CSM (Bizlaw.md)

87 de judecători au semnat o cerere prin care solicită demisia in corpore a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Aceștia cer convocarea de urgență a Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor pentru ridicarea mandatelor membrilor permanenți și a membrilor supleanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), scrie Bizlaw.md.

 

Potrivit sursei citate, judecătorii cer ca Adunarea Generală să aibă loc pe 20 septembrie.

„În considerarea faptului că autoadministrarea judecătorească este endogenă judecătorilor, resetarea și purificarea organelor ei de autoadministrare se impune imperios și imediat prin organele ei competente de autoadministrare, fiind necesară declanșarea din proprie inițiativă a procesului de auto-restructurare”, se menționează în cererea magistraților.

 

Ordinea de zi a Adunării Judecătorilor, pe care o propun semnatarii cererii este următoarea:

  • Evoluția sistemului judecătoresc și eficiența asigurării autoadministrării judecătorești de către CSM, ca garant al asigurării independenței justiției. Resetarea și reconfigurarea organului de autoadministrare al autorității judecătorești;
  • Ridicarea mandatelor membrilor permanenți și membrilor supleanți ai CSM, aleși de către Adunarea Generală a Judecătorilor din rândul judecătorilor.

Citiți mai mult pe bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău