40% din terenul arabil al R.Moldova este prelucrat cu tehnică cumpărată din banii donați de Japonia

  • 11 Octombrie 2018 17:03

Asistența financiară oferită de către Japonia, de la stabilirea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova, este estimată la circa 150 de milioane de dolari. Japonia este al treilea donator de asistență al Republicii Moldova, după SUA și Uniunea Europeană, transmite IPN.

Relațiile bilaterale de colaborare și oportunitățile de intensificare a cooperării în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului au fost discutate la o întrevedere a ministrului Nicolae Ciubuc cu ambasadorul Masanobu Yoshii.

Ministrul Nicolae Ciubuc și-a exprimat speranța de colaborare între cele doua țări, în special pentru exportul de vin și produse agricole.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a confirmat faptul că proiectul de asistență pentru fermierii neprivilegiați 2KR este o istorie de succes ce merită a fi continuat. El a accentuat necesitatea susținerii agricultorilor și achitarea subvențiilor, inclusiv a celor în avans. 

În cadrul discuțiilor, părțile au reiterat faptul că în cadrul proiectului 2KR au fost achiziționate 7686 de unități de tehnică agricolă nouă, pentru circa 3500 de beneficiari. Aceștia prelucrează cu această tehnică aproape 40% din terenul arabil al Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău