30 de femei antreprenoare, instruite în cadrul proiectului „Business Academy for Women”

  • 16 Mai 2018 19:00
30 de femei antreprenoare, instruite în cadrul proiectului „Business Academy for Women”

30 de femei antreprenoare de succes din Republica Moldova, care au fost instruite în cadrul proiectului „Business Academy for Women” (BAW), au primit diplome de mentorat.

În perioada 26 aprilie - 16 mai, femeile au participat la o serie de traininguri în scopul creării abilităților și competențelor de mentor, precum și dezvoltării abilităților în domeniul comunicării eficiente, leadership-ului, managementului conflictelor, tehnicilor de negociere și transmitere a informației. Ulterior, 10 mentori vor ghida cele 10 antreprenoare, care vor fi selectate câștigătoare ale concursului de granturi BAW.

În context, Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a reiterat importanța promovării și implementării conceptului de mentoring în afaceri, întrucât în Republica Moldova este puțin răspândit.

„Mentorii au rolul de a susține și de a crește potențialul feminin în domeniul antreprenorial și managerial din țara noastră. Mentorii pot ajuta antreprenoarele cu mai puțină experiență atunci când lansează sau relansează o afacere, dezvoltă un produs nou, schimbă domeniul de activitate sau întâmpină dificultăți în dezvoltarea afacerii”, a subliniat Iulia Costin.

Proiectul BAW este gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și finanțat de Uniunea Europeană.

Acesta oferă femeilor șansa de a-și realiza potențialul său de antreprenoare prin dezvoltarea abilităților de gestionare a afacerii, facilitarea accesului femeilor la tehnologii productive în scopul consolidării și creșterii capacității de maximizare a veniturilor întreprinderilor gestionate de femei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău