17 proiecte pentru Bugetul Civil Chișinău urmează a fi prezentate CMC

  • 15 August 2018 19:36
 17 proiecte pentru Bugetul Civil Chișinău urmează a fi prezentate CMC

Echipa de lucru pentru Bugetul Civil Chișinău a aprobat rezultatele votării pentru proiectele depuse spre finanțare prin intermediul bugetării participative. 17 proiecte vor fi transmite Consiliului municipal Chișinău spre aprobare, după care urmează a fi implementate pe parcursul anului 2018, cu un buget total de trei milioane de lei, transmite IPN.

Dintre cele 17 proiecte, nouă proiecte sunt mici, ceea ce ar însemna că nu au un buget mai mare de 100 de mii de lei. Altele opt sunt proiecte mari, cu un buget ce nu depășește suma de 300 de mii de lei. Cele mai multe voturi au fost acordate proiectului „Amenajarea curții Liceului Teoretic „Minerva” și proiectului „Modernizarea unui teren de sport la Liceul „Dante Alighieri”.

Mai mulți reprezentanți ai societății civile, prezenți la conferință, s-au declarat nemulțumit de faptul că ar exista anumite carențe ale sistemului de vot. S-a constatat că de pe un IP se poate de votat de mai multe ori, astfel votul fiind nu tocmai corect. În acest sens, au fost propuse dezbateri publice pentru modificarea regulamentului care prevede modalitatea de vot. În replică, Vadim Brânzaniuc, șeful Direcției relații publice, a spus că pentru toți participanții condițiile de vot au fost aceleași.

Bugetarea civilă este un mecanism instituit de către Primăria municipiului Chișinău prin care acordă finanțare pentru inițiativele propuse de orășeni. Proiectele înainte de cetățeni sunt selectate ca urmare a votului online sau în incinta Primăriei. În 2018, din bugetul municipiului Chișinău pentru implementarea bugetării civile au fost alocate trei milioane lei. Conform Regulamentului, oamenii au putut vota pentru unul din proiectele mari și mici, accesând: sondaj.chisinau.md, în perioada 16 iulie – 2 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău