„Vestele Galbene” | Unii politicieni cer „răspunsuri puternice”, alții îi compară pe protestatari cu votanții pentru Trump și Brexit

  • 09 Decembrie 2018 09:00
„Vestele Galbene” | Unii politicieni cer „răspunsuri puternice”, alții îi compară pe protestatari cu votanții pentru Trump și Brexit

Președinta Adunării Naționale franceze (fostul Front Național), Marine Le Pen, i-a cerut sâmbătă șefului statului, Emmanuel Macron, răspunsuri „puternice” la „suferința socială” exprimată de „vestele galbene”, care au manifestat din nou sâmbătă în Franța, transmite AFP.

„Trebuie ca (Emmanuel Macron) să devină conștient de suferința socială și să-i aducă răspunsuri foarte puternice și imediate”, a declarat Marine Le Pen la Bruxelles, în marja unei reuniuni organizate de partidul naționalist flamand Vlaams Belang împotriva Pactului mondial asupra migrațiilor, și la care a fost prezent și fostul strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon.

„Fac apel încă o dată la președintele Republicii să țină cont de suferința care este exprimată și să aducă un răspuns, să iasă de la Elysee”, a insistat șefa Adunării Naționale.

Marine le Pen a refuzat să comenteze cu privire la cele în jur de 1.000 de rețineri efectuate de forțele de ordine.

„Dacă există mai puține violențe (decât la manifestația din 1 decembrie), bineînțeles că sunt prima care să mă bucur”, a afirmat ea.

Pe de altă parte, Marine Le Pen a apreciat că este „indecent” să fie avută în vedere mai multă migrație într-o perioadă în care poporul francez „se revoltă pentru puterea sa de cumpărare și demnitatea sa”.

Potrivit lui Steve Bannon, „vestele galbene” din Franța sunt „exact același tip de oameni care l-au ales pe Donald Trump președinte ale Statelor Unite în 2016, același tip de oameni care au votat pentru Brexit, care vor să aibă controlul asupra țărilor lor”, transmite Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău