„Armele miracol” ale naziștilor care ar fi trebuit să câștige războiul

  • 01 August 2018 07:48
„Armele miracol” ale naziștilor care ar fi trebuit să câștige războiul

Hitler era obsedat de invenții. Avea o echipă alcătuită din cei mai buni specialiști, oameni care aproape au reușit să îi îndeplinească visul. Într-o perioadă de timp totuși scurtă, naziștii au proiectat tot felul de mașinării care puteau să îi ajute să câștige cel de-al Doilea Război Mondial. Fiecare dintre ele avea însă câte un defect, care le-a făcut inutilizabile. Acestea sunt câteva dintre „armele miracol” sau „Wunderwaffen”.

Fritz X

Considerată de mulți ca fiind strămoșul bombei moderne, Fritz X este una dintre armele secrete ale lui Hitler. Această bombă cu sistem de ghidare radio a fost creată cu scopul de a fi folosită împotriva țintelor inamice puternic protejate, cum ar fi navele de luptă sau crucișătoarele masive. Fritz X a avut mare succes în luptă, mai ales în momentul în care a fost detonată lângă Malta și Sicilia, în 1943. În urma acestui eveniment, crucișătorul american USS Savannah a fost scos din uz timp de un an întreg.

Sun Gun 

Sun Gun a fost o armă orbitală teoretică, care a fost în curs de dezvoltare în perioada nazistă. Conceptul a fost gândit pentru prima dată în 1923, de fizicianul germna Hermann Oberth. El a proiectat o stație spațială, căreia îi anexase o oglindă, în așa fel încât lumina soarelui să se reflecte pe un anumit punct pe pământ. Odată început războiul, naziștii au reluat proiectul lui Oberth, dorind să creeze o stație spațială la 5100 mile deasupra pământului. Conform oamenilor de știință germani, puterea solară care se proiecta putea să ardă orașe întregi. Aparent, americanii au reușit să obțină prototipul Sun Gun în 1945. Nemții au mărturisit că proiectul se putea realiza abia în minim 50 de ani.

 

 Panzer VIII Maus

Finalizat în ultima parte a anului 1944, acest tanc se consideră a fi tancul cu cea mai mare greutate construit până acum. Cântărind 188 de tone, se pare că din această cauză și-a găsit sfârșitul. Nu exista un motor pe măsura lui care să îl poată mișca la o viteză acceptabilă, el atingând viteza de 13 km pe oră. Cu toate că nu putea trece poduri, tancul putea merge prin ape destul de adânci. În final, costurile s-au dovedit a fi prea ridicate pentru a produce mai multe tancuri de acest tip, prin urmare nu au fost realizate decât două, unul nefiind terminat.

 

 Horten Ho 229 

Despre acest tip de avion de luptă s-a spus recent că este primul bombardier de tip stealth din lume. Dezvoltat de către frații Horter, această aeronavă, cu aripi fixe, fără coadă, ce seamănă cu un planor și echipat cu tehnologie stealth, a fost o premieră în epocă. Designul său elegant asigura un zbor liniștit, fiind greu de detectat de radare și, evident greu de urmărit. Aeronava avea incorporat un mic radar pe o secțiune transversală. Cu toate că s-a dovedit a fi foarte folositoare, acest aparat nu a avut succes în război, probabil și cauza faptului că a zburat pentru prima dată în 1944. 

Schwerer Gustav 

Cunoscut și sub numele de „Marele Gustav”, acesta este cel mai larg tun construit vreodată în istorie. A fost proiectat de către firma industrială Krupp. Acest tu cântărea 1350 de tone, putea să detoneze până la 7 tone de bombe pe o distanță de până la 29 de mile. De ce nu au câștigat nemții războiul în momentul în care acestă bestie a fost detonată? Nu era practică. Pentru a asambla tunul a fost nevoie 3 zile și peste 3000 de oameni.

Sursa: historia.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău