Logo
Prima pagină

Societate

FOTO | Fasole bătută și ouă umplute la Festivalul Gastronomiei Româneşti de la Ankara

04 Mai 13:56

Bucatele tradiţionale româneşti răsfaţă în această perioadă papilele gustative ale gurmanzilor turci şi nu numai, cu ocazia Zilelor Gastronomiei Româneşti, eveniment organizat sub egida Centenarului Marii Uniri a României şi a celebrării a 140 de ani de relaţii diplomatice fructuoase dintre România şi Turcia, la hotelul Sheraton din Ankara, conform unui comunicat de presă al Ambasadei României în Turcia remis vineri, 4 mai, la AGERPRES.


FOTO | Fasole bătută și ouă umplute la Festivalul Gastronomiei Româneşti de la Ankara

FOTO | Fasole bătută și ouă umplute la Festivalul Gastronomiei Româneşti de la Ankara


Evenimentul îşi propune scoaterea în evidenţă a similitudinilor culturale gastronomice dintre bucătăria română şi cea turcă. Începând de miercuri, când a avut loc vernisajul evenimentului, au fost degustate produse după reţete tradiţionale româneşti realizate de către bucătarul-şef al Hotelului Sheraton şi a fost prezentat şi oferit participanţilor studiul reeditat „Împărtăşind aceleaşi gusturi: Bucătăria tradiţională comună turcească şi românească".

Volumul prezintă percepţia diferenţelor şi apropierii gastronomice româneşti şi turceşti şi a fost realizat de către cercetători ai Institutului de Etnografie şi Folclor Constantin Brăiloiu şi ai Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti, împreună cu cercetători ai Universităţilor Gazi, Ankara şi Bilkent din Ankara, după efectuarea de cercetări de teren în România şi în Turcia. Acesta este publicat de către Comisia Naţională a Turciei pentru UNESCO în limbile engleză, română şi turcă.

Zilele Gastronomiei Româneşti au fost deschise de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Şopandă, şi de preşedintele Comisiei Naţionale a Turciei pentru UNESCO, Ocal Oguz.

La deschidere au participat aproximativ 300 de persoane, reprezentanţi din mediul politic, diplomatic, academic şi de afaceri din Turcia.

Acest veritabil festival al gastronomiei româneşti se va încheia la 10 mai.

 

 

Cuvinte cheie

Articole cu teme similare: